Info-Mol

Inschrijven lotingsysteem Grabbelpas paasvakantie vanaf maandag 9 maart

maandag, 24 februari, 2020

Om stress te vermijden bij ouders die hun kinderen willen inschrijven voor de grabbelpasactiviteiten, werkt het gemeentebestuur ook dit jaar met een lotingsysteem. Op 9 maart verdelen we de brochures met hierin het programma voor de paas- én zomervakantie via de Molse kleuter- en lagere scholen. Vanaf dan hebben ouders de tijd om het programma te bekijken. Tot woensdag 18 maart (22 uur) kan je de gewenste activiteiten voor de paasvakantie selecteren. Op vrijdag 20 maart maken we de toegekende plaatsen bekend via de webshop. Pas na betaling is je kind effectief ingeschreven.

Kunstenaars gezocht voor deelname ‘Open Kunstatelierroute’ in juni

maandag, 24 februari, 2020

Open Kunstatelierroute zoekt kunstenaars die willen deelnemen aan een nieuwe editie van dit kunstzinnig initiatief. Dit jaar vindt de Open Kunstatelierroute plaats tijdens de weekends van 6 en 7 juni, en van 13 en 14 juni. Kunstenaars uit onze gemeente die aan de Open Kunstatelierroute willen deelnemen, vullen uiterlijk op 16 maart 2020 het e-formulier in via www.gemeentemol.be/atelier of contacteren Cultuurcentrum ‘t Getouw.

Afvalcontainer? Pas buiten na 17 uur, binnen voor einde ophaaldag

maandag, 24 februari, 2020

Het gemeentebestuur roept al onze inwoners op om hun afvalcontainer op het juiste tijdstip buiten en binnen te zetten. Afvalcontainers mag je aanbieden vanaf 17 uur de dag voor ophaling, na de ophaling haal je hem de dag zelf terug binnen. Inwoners die dit niet doen, riskeren een GAS-boete.

 

Heel wat inwoners zetten hun afval te vroeg buiten en/of laten hun afvalcontainers te lang op straat staan. Dit zorgt voor onveilige situaties op openbaar terrein.

 

PMD zakken

Buitenlandse bedrijven pompen 887 miljoen euro in regio Mechelen-Kempen

Tom laveren in gesprek met Vlaams minister-president Jan Jambon Foto: Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen
zaterdag, 22 februari, 2020

De afgelopen drie jaar hebben buitenlandse bedrijven 887 miljoen euro aan investeringen gedaan in de Mechelse en Kempense economie. Het geld gaat vooral naar volledig nieuwe vestigingen, maar ook naar de uitbreiding van bestaande faciliteiten. “Onze regio blijft aantrekkelijk voor investeerders. De aangekondigde projecten zijn investeringen in stenen én in mensen. Want in drie jaar tijd zijn er hierdoor 2.228 nieuwe jobs bijgekomen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Gerestaureerde vorstkammen prijken weer op nokken De Zwaan

vrijdag, 21 februari, 2020

Van maandag 24 tot en met woensdag 26 februari wordt een deel van de vorstkammen teruggeplaatst op de nokken van de Zwaan. Deze gietijzeren sierelementen waren ernstig verweerd en stonden plaatselijk niet meer stevig genoeg verankerd. Nu deze gerestaureerd zijn, plaatsen we ze terug. Hiervoor wordt een hoogtewerker ingezet die op 24, 25 en 26 februari van 6 tot 18 uur de zone inneemt voor De Zwaan, Markt 28.

 

Spoorwegovergang Ginderbuiten ’s nachts afgesloten van 27 op 28 februari

vrijdag, 21 februari, 2020

Van donderdag 27 februari (23 uur) tot vrijdag 28 februari (4 uur) is de spoorwegovergang Ginderbuiten – Rozenberg afgesloten voor alle verkeer. Dit voor het uitvoeren van elektrificatiewerken. Een omleiding is voorzien.

 

“Te veel mensen leven in armoede, terwijl te veel geld naar migratie gaat”

vrijdag, 21 februari, 2020

Met de slogan ‘een hart voor onze mensen’ delen mandatarissen en militanten van de Vlaams Belang-afdeling in Mol aanstaande 25 februari snoepgoed in hartjes-vorm uit in combinatie met een inhoudelijke boodschap. De partij vindt namelijk dat er te weinig geld gaat naar sociale voorzieningen en te veel naar migratie. De nationalisten willen op die manier de zwakkeren een hart onder de riem steken. De actie kadert in een bredere, nationale campagne van de partij.

Kleutercarnaval in Achterbos

Kleutercarnaval in Achterbos Foto: Yvo Geerts
donderdag, 20 februari, 2020

Kleuters van VBS De Toren uit Achterbos zetten karnaval in

Alle kleuters van VBS De Toren in Achterbos trokken woensdagvoormiddag verkleed samen met hun grootouders door de straat om karnaval te vieren.

Ze passeerde lang Groot Kapellen waar op verschillende plaatsen samen met de kleuterjuffen op gezellige muziek dansjes uitvoerden dit tot groot jolijt van alle grootouders. Zoals men zegt ...klein geleerd is groot gedaan.

Mol met 134 saneringen van stookolietanks koploper tankslag 2019

woensdag, 19 februari, 2020

Met maar liefst 134 saneringen van stookolietanks is onze gemeente koploper van de actie tankslag 2019. In totaal namen 26 gemeenten deel aan de actie, goed voor 888 saneringen. In buurgemeente Balen gebeurde 114 saneringen en in Geel werden 100 stookolietanks gereinigd, verwijderd of opgevuld.

 

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen omdat dit veel geld kost. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

Pagina's