Info-Mol

Kinderraad zoekt speelgoed en kleding voor speelgoed-/kledinggeefplein

maandag, 14 oktober, 2019

De kinderraad zoekt speelgoed en kleding voor het speelgoed-/kledinggeefplein dat plaatsvindt op 16 november in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Zijn jouw kinderen hun speelgoed en kleding ontgroeid? Maak er dan iemand anders blij mee! Breng het uiterlijk op 15 november (12 uur) binnen bij de jeugddienst, Markt 28. Wil je zelf een standje op het plein om je spullen uit te stallen? Schrijf dan ten laatste op 8 november in via jeugddienst@gemeentemol.be of bel 014 33 05 30.

 

Baileybrug afgesloten van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober

maandag, 14 oktober, 2019

Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober is de Baileybrug afgesloten voor onderhoudswerken in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Auto’s volgen de bewegwijzerde omleiding via Postelsesteenweg, Zilvermeerlaan, Sluis, Turnhoutsebaan, om daarna via Dessel en Witgoor richting Postel te rijden. De omleiding geldt in beide richtingen. Fietsers en voetgangers kunnen altijd passeren.

Nacht van het Kempens Erfgoed: ‘Een avondje uit met Jakob Smits en Jef Van Hoof’

maandag, 14 oktober, 2019

Tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed laten we het Kempens erfgoed schitteren! Ook in het Jakob Smitsmuseum (Sluis 155a) ben je op vrijdag 18 oktober om 19 uur welkom voor ‘Een avondje uit met Jakob Smits en Jef Van Hoof’. De toegang is gratis.

 

We zoomen in op de vriendschap tussen de schilder/tekenaar Jakob Smits en toondichter Jef Van Hoof. We kijken naar de verscheidene portretten die Smits maakte van Van Hoof, we lezen fragmenten uit hun briefwisseling en we luisteren naar Van Hoofs muziek, gebracht door sopraan Reinhilde Mertens en begeleid door Dagmar Feyen.

 

Fietsende jeugd uit Mol, Balen en Dessel is beter gezien

JONGCD&V deelt fietslampjes uit aan fietsende scholieren Foto: JONGCD&V
zaterdag, 12 oktober, 2019

JONGCD&V deelt fietslampjes uit aan fietsende scholieren

Maandagochtend 14 oktober zetten de Molse JONGCD&V’ers de leerlingen die naar school fietsen letterlijk en figuurlijk in het licht. Gratis fietslampjes moeten ertoe bijdragen dat ze veilig de donkere herfst- en wintermaanden doorkomen.
“Nu ik zelf met de wagen rijd, zie ik zelf pas echt goed in hoe gevaarlijk het is om onverlichte fietsers te kruisen. Als fietser sta je daar niet altijd bij stil,” motiveert Jens Timmermans (21), de voorzitter van de Molse JONGCD&V.

Voordracht ‘De elfjes van Postel’ of prehistorische grafheuvels op 18 oktober

vrijdag, 11 oktober, 2019

Op vrijdag 18 oktober, tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed, ben je welkom op de voordracht ‘De elfjes van Postel’. Deze fascinerende avond vindt om 18 uur plaats in de Norbertuszaal van de norbertijnenabdij van Postel, Abdijlaan 16. Parkeren kan op de grote parking voor de abdij. Inschrijven kan uiterlijk op 16 oktober. De deelname is gratis. Het einde is voorzien om 20 uur.

Stap mee in fakkeltocht tegen armoede op donderdag 17 oktober

vrijdag, 11 oktober, 2019

Stap op donderdag 17 oktober mee in de fakkeltocht en maak samen met ons een vuist tegen armoede. De groep verzamelt om 19 uur in de Robianozaal van school Rozenberg. Om 20 uur trekken we in groep door de centrumstraten. Omstreeks 21 uur eindigen we in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove met een gratis receptie.

Programma

VLAIO, eerste Vlaamse overheidsdienst bereikbaar via WhatsApp.

vrijdag, 11 oktober, 2019

** VLAIO, eerste Vlaamse overheidsdienst bereikbaar via WhatsApp.
------------------------------------------------------------
Agentschap Innoveren & Ondernemen

Voka stapt met Café Content naar ondernemers toe

 
00:00
vrijdag, 11 oktober, 2019

Vrijdag op café? Dat kan je vanaf nu ook bij Voka. Met Café Content. Een initiatief van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “We willen op vrijdagmiddag op een informele, contente en gemoedelijke manier tussen de ondernemers staan. Je moet je niet op voorhand inschrijven. Gewoon je naamkaartje of businesscard afgeven. In ruil krijg je dan gratis inkom en twee drankjetons”, zegt Tom Laveren, directeur van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Rookmelder klinkt als muziek in de oren

Rookmelder klinkt als muziek in uw oren Foto: netwerk brandweer
vrijdag, 11 oktober, 2019

Preventiecampagne Netwerk Brandweer

Vanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.

Bert Brugghemans van Netwerk Brandweer weet dat een brand niet alleen woningen, maar ook levens verwoest: “Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook slachtoffers. Net daarom zijn rookmelders van levensbelang, ze waarschuwen je bij brand. Als je kans krijgt om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen, dan klinkt het irritante geluid van een rookmelder plots als muziek in de oren.”

Als muziek in de oren

‘Otters & Flamingo’s’ in Kloosterstraat volgende laureaat van ‘Probeer een Winkel’

vrijdag, 11 oktober, 2019

‘Otters & Flamingo’s is de zevende laureaat in het Centrum die mag rekenen op de ondersteuning van ‘Probeer een Winkel’. Nathalie Wouters uit Olmen opende in de Kloosterstraat 9 een hippe zaak in tweedehands kinderkleding. Nathalie krijgt voor een periode van één jaar maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast voorzien we in samenwerking met Unizo een opleidingstraject op maat. Het gemeentebestuur wenst haar heel veel succes!

 

Pagina's